SEKTIONEN/SKF presenterar stolt:

POWER
DISTORTION

2:5 Mor & Jerry möter Stig Larsson

Fredagen den 23 mars kommer de två mytomspunna konstverken Mor & Jerry till Stockholm för att träffa den svenska litterära parnassens grand enfant terrible Stig Larsson. Bortsett från att den stora författaren är en så kallad verklig person medan de bägge megastjärnorna Mor & Jerry är vad man får kalla fiktiva, har de tre karaktärerna en hel del gemensamt. Förutom att de i det allmänna medvetandet närmast uppträder som seriefigursaktiga myter, är de alla tre även skoningslösa sanningssägare och outsiders som offrat allt för konsten. Därtill delar de erfarenheter av tjack, absolut gehör och genialitet.

Stig Larsson debuterade 1979 med romanen Autisterna. Sedan dess har han varit verksam som författare och regissör. Som kompromisslös sanningssägare är han kanske mest känd för sina uttalanden om absolut litterär kvalitet och om sexuellt hyckleri, men hävdar också att kostcirkeln är ren nonsens, då han av egen erfarenhet nyligen låtit meddela att han utmärkt väl lyckats livnära sig på vaniljsås under ett helt år.

Mor & Jerry är Uppror och Kaos i egna höga personer. De uppfattar i sin nomadiska tillvaro varje omständighet - var de än befinner sig - som en ny scen för att låta rebellisk hållning realiseras. De upphör aldrig i den eviga protesten mot etablerade värden, politisk korrekthet och snobberi.

Då alla tre sätter en ära i att aldrig upprepa sig, och eftersom inget manuskript föreligger, vet ingen hur mötet kommer gestalta sig och vilka ämnen som kommer att avhandlas under kvällen. Vad vi vet är att de tre karaktärerna möts på Biljardpalatset, St:Eriksgatan 52 i centrala Stockholm klockan 17 fredagen den 23 mars och att scenen knappast egentligen är någon scen eftersom scenkanten kommer att vara i jämnhöjd med golvet och eftersom någon gräns mellan aktörer och publik inte existerar. Dessa båda kategorier "aktör" och "publik" är f.ö. redan sedan tidigare av PD avslöjade som vanföreställningar, bekvämlighetsillusioner.

Allmänheten är alltså varmt välkommen enligt de regler som gäller på Biljardpalatset. (www.biljardpalatset.se)
För ev. bordsbeställning ring: 08-652 51 00

THIS IS A NO PHOTO PERFORMANCE BY MOR & JERRY

Tack till: Biljardpalatset