PD 2:4 ALLT ÄR BRA

Konstnären Ulrika Sparre utgår från idén om äldre tiders stadsvakt som vaktade staden medan invånarna sov. Performancen balanserar på den tunna eggen mellan oro och trygghet, tilltro och misstro. I en osäker omvärld skapar påståendet kanske en trygghet, men kan också komma att öka dina rädslor och tvivel om att något pågår under ytan och att någon eller några har intresse av att dölja något och skapa en falsk hinna av trygghet för att bädda in omgivningen i passivitet för att kunna fortgå i sina förehavanden i lugn och ro.
På ett kårhus som präglas av svåra inre motsättningar blir verket platsspecifikt när Sparre återkommande inom ramen för PD2 under våren 2012 sveper genom husets alla vrår med sina ringningar och sitt utrop: ALLT ÄR BRA. Är detta besvärjelser, förhoppningar, försök att lugna eller rent av en enkel sammanfattning av det verkliga läget?

"Allt är bra" den 6 mars kl 20, "Allt är bra" den 19 april samma tid, "Allt är bra" 1 maj, även den kvällen kl 20 och "Allt är bra" 1 juni kl 22. Eventuellt är allt bra även vid ytterligare några tillfällen under våren.

THIS IS A NO PHOTO
PERFORMANCE BY
ULRIKA SPARRE.